Τι θα χρειαστείτε
Για τους ψευτοκεφτέδες
4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό, μαϊντανό και δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 κεσέδες ντοματίνια (πολτοποιημένα)
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τα σουρώνετε, ώστε να φύγουν τα πολλά ζουμιά και έπειτα τα βάζετε σ’ ένα μπολ.
Βήμα 2ο
Στην συνέχεια ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και τον δυόσμο και τα προσθέτετε στο μπολ με τις ντομάτες. Ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους.
Βήμα 3ο
Σε περίπτωση που δεν νηστεύετε το τυρί, μπορείτε να προσθέσετε στις ντομάτες και τα κρεμμύδια 114 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα. Έπειτα, ρίχνετε το αλεύρι και το αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθετε το μείγμα σαν να φτιάχνετε κεφτέδες.
Βήμα 4ο
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τους κεφτέδες. Τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
*Φωτογραφία: inspiralized.com
Βήμα 5ο
Για την σάλτσα, σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μια μικρή κατσαρόλα στο ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέτετε τα ντοματίνια, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. Αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 15 περίπου λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα την τοποθετείτε στην σαλτσιέρα και την σερβίρετε με τους ψευτοκεφτέδες.
*Φωτογραφία: azureedge.net
Πηγή: spoonacular.com