Τι θα χρειαστείτε
1 κιλό σουπιές
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κουτλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/2 σφηνάκι ρακί/ τσίπουρο ή τσικουδιά
Μπαχάρι σε κόκκους
Αλάτι και πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού ξεπλύνετε τις σουπιές, τις βάζετε στην κατσαρόλα.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, τις «σβήνετε» με το σφηνάκι τσικουδιάς.
Βήμα 3ο
Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και τις αφήνετε να βράσουν σκεπασμένες σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 4ο
Προσθέτετε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε για ακόμα 10 λεπτά για να «δέσουν» τα υλικά.
Βήμα 5ο
Σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!