Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμες σουπιές με κόκκινη σάλτσα

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμες σουπιές με κόκκινη σάλτσα

Η νηστεία απαιτεί και ευρηματικότητα στην κουζίνα έτσι ώστε να εμπλουτίζουμε το οικογενειακό μενού με νόστιμα και ελαφριά πιάτα που όμω ςθα μας κρατήσουν... χορτασμένους. Η food blogger Μαριαλένα Τέρζη μας προτείνει τη δική της συνταγή για σουπιές με σπιτική σάλτσα ντομάτας. Εμείς έχουμε σκοπό να τη δοκιμάσουμε πολύ σύντομα!

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό σουπιές

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

300 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας

1 κουτλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη

1/2 σφηνάκι ρακί/ τσίπουρο ή τσικουδιά

Μπαχάρι σε κόκκους

Αλάτι και πιπέρι

1-2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού ξεπλύνετε τις σουπιές, τις βάζετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, τις «σβήνετε» με το σφηνάκι τσικουδιάς. 

Βήμα 3ο

Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και τις αφήνετε να βράσουν σκεπασμένες σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. 

Βήμα 4ο

Προσθέτετε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε για ακόμα 10 λεπτά για να «δέσουν» τα υλικά. 

Βήμα 5ο

Σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια. 

 Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v