Τι θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι ταχίνι
3 κουταλιές της σούπας μέλι
½ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
4 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
4 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη
Τι πρέπει να κάνετε
- Σ’ ένα μπολ βάζετε το ταχίνι, το μέλι, τις νιφάδες βρώμης και τα κομμάτια σοκολάτας. Στην συνέχεια, προσθέτετε την καρύδα, τον κολοκυθόσπορο, τον λιναρόσπορο και την κανέλα. Ανακατεύετε με κουτάλι όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθετε το μείγμα σε μικρά, στρογγυλά σβολάκια και τα βουτάτε στην λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρετε.
Πηγή: argiro.gr
Kέικ με ταχίνι και βατόμουρα
Τι θα χρειαστείτε
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι και 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
½ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ του φλιτζανιού ταχίνι
2 φλιτζάνια βατόμουρα (κατεψυγμένα)
Τι πρέπει να κάνετε
- Σ’ ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το αλάτι. Ανοίγετε μια «τρύπα» στην μέση του μείγματος και προσθέτετε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος, βάζετε τα βατόμουρα.
- Σ’ ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε το ταχίνι, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αναμειγνύετε με την ζύμη και προσθέτετε την κανέλα.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μία φόρμα για κέικ βάζετε την ζύμη και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου.
Πηγή: bonappetit.com
Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα
Τι θα χρειαστείτε
½ του φλιτζανιού ταχίνι
¼ του φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
2κουταλάκια του γλυκού κανέλα
¾ του φλιτζανιού βρώμη
½ του φλιτζανιού θρυμματισμένα καρύδια
1 πρέζα αλάτι
Τι πρέπει να κάνετε
- Σ’ ένα μπολ βάζετε το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, την βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι κι αν θέλετε 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Πλάθετε το μείγμα σε σχήμα μπισκότου.
- Σ’ ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα μπισκότα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα περιμένετε άλλα δέκα λεπτά για να κρυώσουν και έπειτα τα σερβίρετε.
Πηγή: sweetpotatosoul.com