Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 2-3 μερίδες)
500 ml τοματάκια ψιλοκομμένα ή πασάτα
130 γραμμάρια κιμά σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βάζετε τη σόγια σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια την καλύπτετε με βραστό νερό. Μην βάλετε παραπάνω νερό παρά μόνο όσο αρκεί για να καλυφθεί ο κιμάς.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε μέσα στο μπολ τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνετε τον κιμά σόγιας να «μουλιάσει» τουλάχιστον για μια ώρα- αν μπορείτε και περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο γευστικό. Έπειτα, ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, γεμίζετε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό, περιμένετε να βράσει και προσθέτετε τα μακαρόνια. Μόλις ετοιμαστούν, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 4ο
Μεταφέρετε τον κιμά σόγιας σε ένα αρκετά μεγάλο σκεύος και προσθέστε τα ψιλοκομμένα τοματάκια ή την πασάτα. Αφήνετε τη σάλτσα να «δέσει» σε μεσαία φωτιά χωρίς να βράσει και ανακατεύετε τακτικά.
*Φωτογραφία: yupitsvegan.com
Βήμα 5ο
Για να γίνει πιο γευστικό το πιάτο, μπορείτε να προσθέσετε τα μακαρόνια στο σκεύος με τον κιμά έτσι ώστε να ανακατευτούν καλύτερα τα υλικά. Διαφορετικά, μπορείτε να σερβίρετε τα μακαρόνια στο πιάτο και μετά ο καθένας να προσθέσει την ποσότητα του κιμά που θέλει.
Αν δεν νηστεύετε το τυρί, σίγουρα λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το πιάτο σας.
Πηγή: cafesigrun.co.uk