*Φωτογραφία: rolka.cz
Τι θα χρειαστείτε
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
200 γραμμάρια σοκολάτα για τη βασική συνταγή και προαιρετικά λίγη ακόμα για τη γαρνιτούρα (γάλακτος ή πικρή ή και τα δύο)
100 ml βραστό νερό
125 ml κρέμα γάλακτος
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σπάστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και λιώστε την είτε με την κλασική μέθοδο του μπεν μαρί είτε βάζοντάς την στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
Χρόνος: 2 λεπτά.
*Φωτογραφία: comment.wiki
Βήμα 2ο
Προσθέστε σιγά-σιγά το νερό μέσα στη σοκολάτα ενώ ανακατεύετε. Το μίγμα σας θα είναι έτοιμο όταν γίνει λείο και ομοιόμορφο.
Χρόνος: 1 λεπτό.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατέψτε πάλι.
Χρόνος: Μισό λεπτό.
*Φωτογραφία: recipes.ilovepeanutbutter.com
Βήμα 4ο
Σερβίρετε σε μικρά ποτήρια και τοποθετήστε τα σε ένα δροσερό μέρος στην κουζίνα σας. Το μυστικό είναι να τα αφήσετε έτσι τουλάχιστον μία ώρα (ακόμα καλύτερα αν μπορείτε και περισσότερο) πριν τα απολαύσετε. Χρόνος: 1 λεπτό.
Βήμα 5ο
Και μια τελευταία πινελιά… Λίγο πριν την καταναλώσετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για γαρνιτούρα.
*Φωτογραφία: veryvera.wierstewarthosting.com
Πηγή: scrummylane.com