Ο λόγος για μια παραλλαγή της ζεστής σοκολάτας που έχει κάνει Αμερική και Ευρώπη να παραμιλά, όχι μόνο για τη γεύση της αλλά και για την εντυπωσιακή της εμφάνιση, εμπνευστές της οποίας ήταν η ομάδα του καφέ Crème and Sugar, στην Καλιφόρνια. Η Ζεστή Σοκολάτα του Μονόκερου τα έχει όλα: γάλα, κακάο, βανίλια, marshmallows…
Και έχει και μια συνταγή που ξέρουμε ότι ανυπομονείτε να σας αποκαλύψουμε, γι’αυτό δεν σας καθυστερούμε άλλο.
Τι θα χρειαστείτε (για 2-3 μερίδες):
240ml λευκή σοκολάτα σε σταγόνες
240ml κρέμα γάλακτος
700ml πλήρες γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
10-15 σταγόνες χρώμα μαγειρικής ροζ ή μοβ
Σαντιγύ για το γαρνίρισμα
4-5 κ.σ. πολύχρωμη τρούφα
3-4 κ.σ. πολύχρωμα μικρά marshmallows
5 κ.α. δημητριακά Lucky Charms (προαιρετικά, αν τα βρείτε σε καταστήματα delicatessen)
Τι θα κάνετε:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να κάψει. Μην το αφήσετε να βράσει ή να κάνει φουσκάλες. Κλείστε το μάτι.
Βάλτε στο μίγμα τις σταγόνες με το χρώμα μαγειρικής, μέχρι το ρόφημα να αποκτήσει έντονο φωτεινό ροζ ή μοβ χρώμα.
Μοιράστε τη ζεστή σοκολάτα σε κούπες.
Αφήστε την μερικά λεπτά να κρυώσει και μετά αρχίστε να γαρνίρετε με την τρούφα και τα marshmallows.
Δείτε πώς ακριβώς το φτιάχνουν στο καφέ Crème and Sugar:
Και δείτε εδώ πώς να κάνετε το σερβίρισμα ακόμα πιο εντυπωσιακό: