Τι θα χρειαστείτε
1 πακέτο φύλλο κρούστας
¾ φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια μυζήθρα (σύμφωνα με την κρητική συνταγή. Εναλλακτικά, προτιμήστε το ανθότυρο ή τη φέτα χωρίς πολύ αλάτι)
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Για το σιρόπι
1 και ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας μέλι (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό
Πώς θα τα φτιάξετε
Βήμα 1ο
Απλώστε το φύλλο σε μια μεγάλη επιφάνεια και κόψτε το σε ίσα κομμάτια, περίπου 10 εκατοστών το καθένα.
Βήμα 2ο
Λιώστε το βούτυρο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 3ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το τυρί, την κανέλα, το αυγό και τον δυόσμο ή το βασιλικό και αφήστε το για λίγο στην άκρη.
Βήμα 4ο
Έπειτα, «βουτυρώστε» το πρώτο φύλλο με ένα πινέλο.
Βήμα 5ο
Γεμίστε ένα κουταλάκι του γλυκού με την «τυρένια» γέμιση και απλώστε την σε σχήμα φλογέρας στο τέλος του φύλλου. Στη συνέχεια, γυρίστε προς τα μέσα τα πλάγια και αρχίστε να… τυλίγετε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Βήμα 6ο
Αφού «βουτυρώνετε» το κάθε μπουρεκάκι, τοποθετήστε τα ένα- ένα σε ένα ταψί, που θα έχετε λαδώσει. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει το μίγμα με το τυρί και να χρησιμοποιήσετε όλα τα φύλλα.
Βήμα 7ο (προαιρετικά)
Σιγοβράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά και μόλις τα μπουρεκάκια ετοιμαστούν, περιχύστε το πάνω τους.
Βήμα 8ο
Πηγή: foodandwinetoursincrete.blogspot.gr