Συμβουλή 1η
Μην πηγαίνετε σε επισκέψεις νηστικοί. Για παράδειγμα, το να μένετε νηστικοί όλη μέρα για να φάτε το βράδυ δε θα σας βοηθήσει, αντιθέτως θα σας κάνει επιρρεπείς στο να καταναλώσετε περισσότερο φαγητό. Φροντίστε το άλλο γεύμα σας να είναι ελαφρύ και τα ενδιάμεσα σνακ να περιλαμβάνουν φρούτα, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή μερικούς ξηρούς καρπούς.
Συμβουλή 2η
Όταν βρεθείτε στο τραπέζι, σερβιριστείτε με αυστηρότητα! Βάλτε στο πιάτο σας μόνο ό,τι πρόκειται να φάτε και αποφύγετε το τσιμπολόγημα. Έχοντας οπτική επαφή με το πιάτο σας, ο εγκέφαλος ‘χορταίνει’ μαζί με το στομάχι σας, οπότε νιώθετε κορεσμό ευκολότερα.
Συμβουλή 3η
Δώστε έμφαση στη σαλάτα, ωστόσο αποφύγετε τις πλούσιες σαλάτες με μαγιονέζα, τυριά και αλλαντικά. Προτιμήστε πιο απλές εκδοχές με ποικιλία λαχανικών και απλές σως, ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξίδι.
Συμβουλή 4η
Σε κάθε περίσταση επιλέξτε τα 2-3 αγαπημένα σας ορεκτικά και φάτε λίγο από το καθένα. Έτσι θα ευχαριστηθείτε γεύσεις που σας αρέσουν χωρίς να κάνετε υπερβολές.
Συμβουλή 5η
Καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο. Ένα με δύο ποτηράκια κρασί είναι αρκετά σε κάθε τραπέζι. Αραιώστε το κρασί με σόδα αν θέλετε να σας φανεί περισσότερο, και μην ξεχνάτε να πίνετε παράλληλα νερό.
Συμβουλή 6η
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να φάει λίγο γλυκό, αλλά μην το παρακάνετε. Για παράδειγμα, σε κάθε τραπέζι / επίσκεψη φάτε ένα μελομακάρονο ή κουραμπιέ (όχι και τα δύο μαζί) ή μοιραστείτε ένα κομμάτι γλυκό, ειδικά αν οι προσκλήσεις της εβδομάδας είναι πολλές!
Πηγή: Premium.paratiritis.gr