«Να συγχωρείς τα λάθη του παρελθόντος - αυτά σε έφεραν στο σήμερα»

«Να συγχωρείς τα λάθη του παρελθόντος - αυτά σε έφεραν στο σήμερα»

Πολλά αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε. Συνειδητοποιούμε τα λάθη μας και φροντίζουμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν έχει νόημα να αυτομαστιγωνόμαστε για πράγματα που έγιναν στο παρελθόν, όπως λέει και αυτό το κείμενο «πρέπει να συγχωρέσουμε εκείνη την παλιά εκδοχή του εαυτού μας μιας και πλέον δεν είμαστε ο ίδιος άνθρωπος»

«Όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι τελικά δεν είχες πάντα δίκιο, ότι δεν είχες σκεφτεί πάντα όσο προσεκτικά έπρεπε και ότι όσο και να μη σου αρέσει, δεν πήρες πάντα τη σωστή απόφαση.

Είδες ότι τελικά, η λύση του προβλήματος ήταν κάποια άλλη, ότι υπήρχαν και άλλες επιλογές να κάνεις και ας μη μπορούσες να τις σκεφτείς τότε.

Ξέρεις τώρα ότι υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσες να χειριστείς καλύτερα, τόσες πολλές καταστάσεις όπου θα μπορούσες να είσαι πιο ευγενικός ή και υπομονετικός!

Μη νιώθεις άσχημα, "απο τα λάθη μας μαθαίνουμε", μας λέγανε μικροί, και είχαν δίκιο.

Τώρα, συγχώρεσε εκείνη την παλιά εκδοχή του εαυτού σου, ,μιας και πλέον δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Είσαι η τωρινή εκδοχή του εαυτού σου. Ευχαρίστησε τα λάθη του παρελθόντος - αυτά σε έφεραν στο σήμερα ».

v