Πώς να «διαβάζεις» τους ανθρώπους με ευκολία!

Πώς να «διαβάζεις» τους ανθρώπους με ευκολία!

Υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να διαβάζεις οποιοδήποτε συνομιλητή σου σαν ανοιχτό βίβλιο. Τι δεν μας πιστεύετε; Για ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο και στη συνέχεια σας προκαλούμε να το εφαρμόσετε άμεσα για να πιστείτε.

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια

Oι παλιοί λέγανε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και, εδώ που τα λέμε, δεν έχουν άδικο. Αν παρατηρήσετε στον συνομιλητή σας ματάκια που «φεύγουν» προς τα πάνω και δεξιά, να ξέρετε ότι σας λέει ψέματα! Εκείνη την ώρα δουλεύει το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την φαντασία. Αν πάλι το βλέμμα κάποιου στρέφεται προς τα κάτω και αριστερά σημαίνει ότι αυτός που σου μιλάει προσπαθεί να θυμηθεί κάτι ή να συγκεντρώσει τις σκέψεις του.

Στην αναπνοή κρύβονται μεγάλες αλήθειες

Αν κάποιος αναπνέει από την βάση της σπονδυλικής τους στήλης, σημαίνει ότι είναι ήρεμος. Αντιθέτως αν η αναπνοή του είναι ρηχή, είναι σφιγμένος. Σε περίπτωση που η αναπνοή είναι ασταθής, τότε υποδηλώνεται ότι το άτομο είναι νευρικό, ενώ αντίστοιχα αν ο ρυθμός της αναπνοής του είναι ήρεμος, τότε έχει βρει μια κάποια γαλήνη.

Δείξε μου τις παλάμες σου να σου πω ποιος είσαι

Τα χέρια που είναι στραμμένα προς τα πάνω δείχνουν άνθρωπο που κάτι προτείνει, ή κάτι ζητάει, ενώ αυτά που είναι στραμμένα προς τα πάνω μαρτυρούν απαίτηση, ή ακόμα και εντολή. 

Ας μιλήσουμε

Αν ο τόνος της φωνής είναι αργός και ήρεμος τότε η προσωπικότητα αυτού που βρίσκεται απέναντί σου είναι ήρεμη. Αν πάλι ο τόνος είναι γρήγορος με συχνές διακοπές τότε υποδεικνύει ότι το άτομο με το οποίο συνδιαλέγεσαι είναι νευρικό και δεν αποκλείεται σύντομα να έχει μια συναισθηματική έκρηξη.

Οι λέξεις μετράνε

Κάθε λέξη έχει ένα πολύ συγκεκριμένο νόημα, και θα πρέπει να μπορείς να το διακρίνεις. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που λέει ότι αποφάσισε να κάνει κάτι, σημαίνει πως πιθανότητα έριξε σκέψη και ζύγισε τις πιθανότητες. Ένας άνθρωπος που σου λέει ότι θέλει να κάνεις κάτι, σημαίνει ότι σου πετάει λίγο-πολύ το μπαλάκι. Μαθαίνοντας να διαβάζεις πίσω από τις γραμμές, οι λέξεις θα σε βοηθήσουν να καταλαβαίνεις καλύτερα τι σκέφτεται ο άλλος.

v