Τι θα χρειαστούμε
-
750 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
-
75 ml θυμαρίσιο μέλι
-
150 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
-
Προαιρετικά: 2 κουταλιές της σούπας τρίμματα σοκολάτας
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Ξεκινάμε το παγωτό γιαούρτι με μέλι και σοκολάτα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, το μέλι και τη σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Βήμα 2ο
Το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή ή το παγώνουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.
Βήμα 3ο
Προς τα τελευταία χτυπήματα που θα έχει κάνει σώμα (θα στέκεται) προσθέτουμε τα καρύδια.
Βήμα 4ο
Το σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού, περιχύνουμε, αν θέλουμε, λίγο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια και τριμμένη σοκολάτα.
Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου