Παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια

Παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια

Μπορεί να το λέει το όνομά του, αλλά το frozen yogurt δεν είναι, απλώς, παγωμένο γιαούρτι. Απόδειξη, ότι αν βάλετε το αγαπημένο σας γιαούρτι στην κατάψυξη θα πάρετε μια παγοκολώνα απο γιαούρτι και τίποτε παραπάνω, σίγουρα όχι το παγωτένιο αποτέλεσμα που έχετε δοκιμάσει εκτός σπιτιού. Ναι, παγωτένιο, γιατί το frozen yogurt είναι, ουσιαστικά, ένα παγωτό από γιαούρτι.

Τι θα χρειαστούμε

  • 750 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
  • 75 ml θυμαρίσιο μέλι
  • 150 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  • Προαιρετικά: 2 κουταλιές της σούπας τρίμματα σοκολάτας

Τι πρέπει να κάνουμε 

Βήμα 1ο

Ξεκινάμε το παγωτό γιαούρτι με μέλι και σοκολάτα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, το μέλι και τη σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Βήμα 2ο

Το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή ή το παγώνουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.

Βήμα 3ο

Προς τα τελευταία χτυπήματα που θα έχει κάνει σώμα (θα στέκεται) προσθέτουμε τα καρύδια.

Βήμα 4ο

Το σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού, περιχύνουμε, αν θέλουμε, λίγο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια και τριμμένη σοκολάτα.

Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

v