Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Η κολοκυθόπιτα είναι από τις πιο νόστιμες, αλμυρές πίτες που υπάρχουν! Αν σας φαινόταν... μπελαλίδικη λόγω του φύλλου και αποφεύγατε να τη φτιάξετε, σας έχουμε τη λύση. Σε αυτή τη συνταγή το φύλλο δεν είναι απαραίτητο, η διαδικασία δεν είναι καθόλου χρονοβόρα και το αποτέλεσμα είναι απλά γρήγορο, δροσερό και πεντανόστιμο.

Τι θα χρειαστούμε 

  • 600 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γραμμάρια μανούρι
  • 4 αυγά, μεσαία
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια σουσάμι

Τι πρέπει να κάνουμε 

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βήμα 2ο

Απλώνουμε μια πετσέτα σε ένα μπολ και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη.
Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με την πετσέτα για να φύγει όλη η υγρασία και τα ρίχνουμε στο μπολ.

Βήμα 3ο

Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μανούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια, τα αυγά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 20 γραμμάρια ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Βήμα 4ο

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
Αλείφουμε με το βούτυρο ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.

Βήμα 5ο

Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος.

Βήμα 6ο

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο σουσάμι.

Βήμα 7ο

Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Σερβίρουμε με βασιλικό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή από Άκη Πετρετζίκη

v