Ολυμπιακοί Αγώνες: o Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία

Ολυμπιακοί Αγώνες: o Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία

Έναν αιώνα μετά την οριστική ένταξη των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 1924, οι κρίκοι παρέμεναν το μοναδικό από τα έξι επί μέρους αθλήματα της ενόργανης ανδρών στο οποίο δεν είχε υπάρξει ποτέ αθλητής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανεβαίνοντας στο βάθρο έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που θα το πετυχαίνει.

Με βαθμολογία 15.100 τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τους Γιάνγκ Λιού και Τζινγκιουάν Ζόου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Η απόδοσή του τον είχε ικανοποιήσει από την πρώτη στιγμή όταν και το πανηγύρισε. Οι αιωρήσεις του Έλληνα Ολυμπιονίκη ήταν εξαιρετικές και μάλιστα έμενε τρία δευτερόλεπτα σε κάθε θέση, αντί για δύο που απαιτείται. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ο Κινέζος αντίπαλός του τον χειροκρότησε μετά από τις προσπάθειές του.

Συγκινημένος στις πρώτες του δηλώσεις

Η κάμερα της ΕΡΤ «έπιασε» τον Λευτέρη Πετρούνια στην αγκαλιά της συζύγου του Βασιλικής Μιλλούση με δάκρυα στα μάτια, την οποία μάλιστα και ευχαρίστησε μετά σε δηλώσεις του για τη στήριξη. «Με συγχωρείτε για όλο αυτό, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω την οικογένειά μου μετά από είκοσι μέρες» είπε ο ίδιος στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ήρθαμε στοχεύοντας σε ένα μετάλλιο» είπε ο Πετρούνιας, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε στόχος για κάποιο συγκεκριμένο μετάλλιο, καθώς ο στόχος ήταν το ιστορικό ρεκόρ καθώς «δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους και αυτός ήταν ο σκοπός».

Πηγή: lifo.gr

 

 

v