17χρονος επέζησε από χτύπημα κεραυνού!

17χρονος επέζησε από χτύπημα κεραυνού!

Ένα 17χρονο αγόρι από τη Φλόριντα που χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ έκανε εργασίες σε αυλή, επέζησε και μίλησε για την τρομακτική του εμπειρία.

Ο Daniel Sharkey, 17 ετών, τελείωνε το ξεχορτάριασμα της αυλής του γείτονά του στο Altamonte Springs της Φλόριντα, ώστε να αποφύγει την καταιγίδα που πλησίαζε, δήλωσε ο έφηβος στο WESH από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

«Προσπαθούσα να τελειώσω. Ήμουν έτοιμος να επιστρέψω στο φορτηγό μου και ξαφνικά ξύπνησα μπρούμυτα μέσα σε μια λακκούβα», δήλωσε ο Sharkey συμπληρώνοντας ότι τον είχε χτυπήσει κεραυνός.

Μόλις ο Sharkey χτυπήθηκε, είπε ότι οι γείτονες ήρθαν και τον βοήθησαν να σηκωθεί από το έδαφος.

Ο Sharkey μπορεί να επέζησε μόνο επειδή ο κεραυνός δεν τον χτύπησε απευθείας (χτύπησε ένα δέντρο) αλλά ήταν αρκετά κοντά για να κάνει τον έφηβο να πέσει.

«Αν ήταν άμεσο χτύπημα, πιθανόν να μην ήμουν εδώ σήμερα. Είμαι τυχερός που το δέντρο ήταν εκεί»

Ο Sharkey μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Ορλάντο, όπου η οικογένεια και οι φίλοι του παραμένουν στο πλευρό του καθώς αναρρώνει.

Οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό είναι λιγότερες από μία στο εκατομμύριο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Αν και οι πιθανότητες είναι λίγες, περίπου 40 εκατομμύρια κεραυνοί πέφτουν στο έδαφος στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, δήλωσε το CDC. 

Πηγή: eu.usatoday.com

v