Staycation: το νέο trend για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι... να μένεις σπίτι! 

Staycation: το νέο trend για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι... να μένεις σπίτι!

Το «staycation» είναι το τρεντ του φετινού καλοκαιριού και αφορά την καλοκαιρινή μας άδεια. Μην πάει, όμως, ο νου σας σε ειδυλλιακές παραλίες και εξωτικά νησιά, καθώς αφορά τις διακοπές στο... σπίτι μας!

Το staycation φορά όσους ξέμειναν στις πόλεις είτε επειδή δουλεύουν είτε επειδή δεν έχουν τη (οικονομική) δυνατότητα να ταξιδέψουν. Η νέα τάση, όμως, έρχεται να του παρηγορήσει λέγοντάς τους «μην στεναχωριέστε, βρε! Μπορείς να φέρεις τις διακοπές στο σπίτι σου και να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις!». 

Σύμφωνα με το vima.gr, για να τα καταφέρεις είναι σημαντικό να μην αφήσεις όσα βλέπεις γύρω σου και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σου προκαλέσουν “FOMO” (Fear Of Missing Out), την έντονη ανησυχία δηλαδή ότι χάνεις ευκαιρίες διασκέδασης, χαλάρωσης ή σημαντικές κοινωνικές εμπειρίες, που οι υπόλοιποι απολαμβάνουν. 

Το κλειδί είναι να το πάρεις απόφαση πως ξέμεινες στην πόλη και να περάσεις καλά! Εξάλλου, το «staycation» πρόκειται για μία από τις πιο ανερχόμενες τάσεις αυτήν την περίοδο και εύκολα μπορείς να την ακολουθήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να «μετατρέψεις» το σπίτι σου σε ένα παράδεισο διαμονής ή εναλλακτικά μπορείς να κλείσεις ένα διήμερο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη σου.

Εξάλλου, όλα στο μυαλό είναι...

Πληροφορίες από vima.gr

v