Ο 5χρονος γιος μου πειράζει τα ευαίσθητα σημεία των άλλων αγοριών. Τι σημαίνει αυτό;

Ο 5χρονος γιος μου πειράζει τα ευαίσθητα σημεία των άλλων αγοριών. Τι σημαίνει αυτό;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Ο γιος μου 5 χρόνων έχει ξεκινήσει και πειράζει τα γεννητικά όργανα άλλων αγοριών. Μας λέει ότι νιώθει χαρά κι εκείνος στο πουλάκι του όταν το κάνει. Του έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ιδιωτικότητα και πόσο σημαντικό είναι αυτό το μέρος του σώματος αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει και το κάνει. Υπάρχει περίπτωση να δείχνει από τώρα την σεξουαλική του προτίμηση; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να καταλάβει ότι αυτά τα μέρη του σώματος δεν τα πειράζουμε και δεν μας τα πειράζουν. Του τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε τον γιό σας! Η ανάπτυξη του προχωρά σε όλα τα επίπεδα και αυτό οδηγεί σε ερωτήματα που αφορούν το σώμα και τις λειτουργίες του.

Είναι πολύ σημαντικό που μιλάτε με τον γιό σας και να συνεχίσετε να το κάνετε. Όχι απλώς για να του μάθετε τι είναι σωστό και τι όχι, αλλά για να γνωρίζει ότι είστε ανοιχτοί ώστε να απευθυνθεί και τώρα και αργότερα σε εσάς για όποιο ερώτημα έχει. Να μοιραστείτε και να τον ακούσετε.

Η επανάληψη είναι πολύ σημαντική και συχνή σε αυτήν τη φάση της ανάπτυξης. Όπως θα έχετε κατανοήσει πλέον και εμπειρικά, κάθε σημαντικό βήμα μέχρις ότου εμπεδωθεί, δοκιμάζεται από τα παιδιά πολλές φορές. Αυτό σημαίνει ότι έχει νόημα να είστε σταθεροί. 

Εάν αισθάνεστε πως και για αυτό αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα, θέλετε να δουλέψετε την επικοινωνία σας και την προσέγγιση σας, μία επίσκεψη σε έναν ειδικό θα σας βοηθούσε ώστε να μοιραστείτε πολλά περισσότερα στοιχεία από το παρόν μήνυμά σας. 

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v