«Παντρέψου εκείνον που θέλει να γίνει σύντροφος, όχι εκείνον που θέλει μια γυναίκα να τον φροντίζει»

«Παντρέψου εκείνον που θέλει να γίνει σύντροφος, όχι εκείνον που θέλει μια γυναίκα να τον φροντίζει»

Ο γάμος, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι εύκολη υπόθεση! Για να ταιριάξουν δυο άνθρωποι και να φτιάξουν μια ευτυχισμένη οικογένεια δεν είναι αρκετά τα τρυφερά λόγια αγάπης, τα δώρα, οι ανθοδέσμες ή οι ρομαντικοί περίπατοι κάτω από την πανσέληνο.

Η ουσία βρίσκεται στις πράξεις και στην δέσμευση πως ο ένας θα στηρίζει, θα βοηθά και θα συμπληρώνει τον άλλον. Και τελικά, όπως λέει και η παρακάτω μαμά, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ποιον θα παντρευτείς:

«Παντρευτείτε έναν άντρα που θέλει να είναι σύντροφος, όχι έναν άντρας που θέλει απλώς μια γυναίκα να τον φροντίζει.

Ένας άντρας που θέλει να είναι σύντροφος, είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να πάει καλά η σχέση σας. Δεν χρειάζεται έπαινο επειδή κάνει δουλειές στο σπίτι ή επειδή φροντίζει τα παιδιά σας. Δεν σας πετάει το μπαλάκι κάθε φορά που πάει να αλλάξει μια πάνα, να ταΐσει το μωρό ή να αποτρέψει έναν καβγά ανάμεσα στα αδέρφια. 

Αντίθετα, ένας άντρας που θέλει απλώς μια γυναίκα να τον φροντίζει, σκέφτεται μόνο τι μπορεί να κάνει αυτή για εκείνον και ποτέ τι μπορεί να κάνει αυτός για την οικογένειά του. Δεν θα προσπαθήσει καν να ασχοληθεί με το σπίτι και τα παιδιά γιατί αυτά είναι "γυναικείες δουλείες, και η γυναίκα του τα κάνει καλύτερα". Το μόνο που κάνει καλά μέσα στο σπίτι, είναι... κριτική!

Παντρευτείτε έναν άντρα που θέλει να είναι σύντροφος, όχι έναν άντρα που θέλει απλώς μια γυναίκα να τον φροντίζει. Οι γυναίκες χρειαζόμαστε έναν σύντροφο, έναν άντρα που θα μας καταλαβαίνει και θα μας στηρίζει, όχι ακόμα ένα παιδί που πρέπει να φροντίζουμε...». 

Μετάφραση από Living FULL

v