9χρονος αποφοίτησε από το λύκειο και βρίσκεται ήδη στο 1ο έτος του Πανεπιστημίου!

9χρονος αποφοίτησε από το λύκειο και βρίσκεται ήδη στο 1ο έτος του Πανεπιστημίου!

Ένας 9χρονος από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, που αποφοίτησε από το λύκεια και βρίσκεται ήδη στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου, ενθαρρύνει όλα τα παιδιά να ονειρεύονται χωρίς όρια και να κυνηγούν τους στόχους τους.

Ο David Balogun είναι ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε από το σχολείο του. Στην Γ' Δημοτικού, δήλωσε στους γονείς του ότι, αντί να παρακολουθήσει όλες τις τάξεις του δημοτικού, προτιμά να τελειώσει το σχολείο μια και καλή. 

Η μητέρα του, αποφασισμένη να στηρίξει την επιθυμία του παιδιού της, τον ενθάρρυνε να παρακολουθήσει ένα επιταχυνόμενο πρόγραμμα. Ο David μελέτησε σκληρά όλο τον επόμενο χρόνο μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων και τελικά τα κατάφερε. 

«Όπως το λέει η μαμά μου, το αγαπημένο μου μάθημα είναι να μαθαίνω νέα πράγματα», είπε ο David. «Είτε πρόκειται για τέχνη, μαθηματικά, επιστήμες, αγγλικά, κοινωνικές σπουδές, απλά χαίρομαι όταν μαθαίνω κάτι καινούριο». 

Ωστόσο, του αρέσουν ιδιαίτερα τα μαθηματικά και η επιστήμη, ειδικά η πυρηνική χημεία, και ελπίζει μια μέρα να ασχοληθεί με την αστρονομία, τη μηχανική ή την ανάπτυξη λογισμικού.

Μετά το λύκειο γράφτηκε στο κοινοτικό Πανεπιστήμιο και στον ελεύθερο χρόνο του κατασκευάζει ρομπότ και να παρακολουθεί διαδικτυακά βίντεο για τα πάντα - από την αστρονομία μέχρι τη φυσιολογία.

«Πάντα έλεγα στα παιδιά μου να γίνουν θαυμαστές του εαυτού τους, να ονειρεύονται χωρίς ταβάνι... Αυτό έλεγα και στον γιο μου: "Nα πας εκεί που θες - δεν υπάρχουν όρια στο πού θες να πας. Δεν υπάρχει όριο στα όνειρα"», λέει η περήφανη μαμά. 

Πηγή: goodmorningamerica.com

v