Είμαι 7 εβδομάδων έγκυος και θέλω να χωρίσω…

Είμαι 7 εβδομάδων έγκυος και θέλω να χωρίσω…
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Καλησπέρα σας! Είμαι έγκυος 7 εβδομάδες και σκέφτομαι να χωρίσω με τον σύντροφο μου, επειδή μαλώνουμε συνέχεια για χαζά πράγματα. Είμαστε μαζί σχεδόν 1 χρόνο. Σήμερα ο τσακωμός που είχαμε με έβαλε σε σκέψεις και νομίζω πως δεν θέλω να συνεχίσω άλλο μαζί του. Κάτι με ρώτησε και ισχυρίζεται πως του απάντησα με απότομο τρόπο… Είπε ότι δεν ανέχεται να του μιλάει κανείς έτσι και πως δεν νοιάζεται ούτε για μένα, ούτε για το «μωρό σου» - όπως το αποκάλεσε. Πραγματικά, δεν αντέχω άλλο! Μου είχε ξαναπεί να φύγω σε δύο προηγούμενους τσακωμούς. Αλλά έμεινα. Σκέφτομαι ότι αν χωρίσω δεν θα με υποστηρίξουν οι γονείς μου. Επίσης, μου κάνει έλεγχο στο τι να φορέσω. Στην αρχή δεν με πειράζει τόσο αλλά τώρα με ενοχλεί αρκετά. Είμαι απελπισμένη και δεν ξέρω τι να κάνω.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το μωρό σας ήδη από τη σύλληψη του,  σας έχει κάνει να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας και να πάρετε γενναίες αποφάσεις ζωής και βελτίωσης! Συγχαρητήρια!

Είστε έναν χρόνο σε μια σχέση που δε νιώθετε ιδανική. Στη φάση αυτή έχετε να σκεφτείτε με τι όρους έχετε προς το παρόν πορευθεί και να συζητήσετε τι επιθυμείτε για τη συνέχεια. 

Εάν θέσετε στον εαυτό σας το δίλημμα ή μένω στη σχέση όπως είναι ή  χωρίζω, θα οδηγήστε με βεβαιότητα στην απελπισία. Αναδιατυπώστε λοιπόν το ερώτημα σας ώστε να οδηγήσετε σε απόφαση! «Με τι όρους μας ταιριάζει σε αυτήν την νέα φάση να προχωρήσουμε;».

Εάν χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να την έχετε με πολλούς τρόπους.  Μπορείτε να απευθυνθείτε είτε προσωπικά είτε από κοινού σε έναν ειδικό ώστε να συμβάλει προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε να κινηθείτε. 

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v