Tι θα χρειαστείτε
- 6 πιπεριές , πράσινες, κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί
- 1 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Έπειτα, κόβουμε την κορυφή από τις πιπεριές και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους, αφαιρώντας τους σπόρους και τη μεμβράνη. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Βήμα 2ο
Τηγανίζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά και χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να σπάσουμε το κρέμας σε μικρά κομμάτια. Είναι σημαντικό πριν προσθέσουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ να στραγγίξουμε το λίπος.
Βήμα 3ο
Αφού προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά περίπου μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι.
Βήμα 4ο
Στη συνέχεια, αφού ενώσουμε τα δύο μείγματα και έχουμε μια γέμιση, την προσθέτουμε μέσα στις πιπεριές.
Βήμα 5ο
Καλύπτουμε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Έπειτα το αφαιρούμε, και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Ένα μυστικό...
Ενώ αυτές οι πιπεριές είναι καταπληκτικές και από μόνες τους, δοκιμάστε να τις αλείψετε με λιωμένο τυρί. Η γεύση πραγματικά, απογειώνεται!
Πηγή: theblackpeppercorn.com