Μετά τον ερχομό της κόρης μας, ο σύζυγός μου έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά…

Μετά τον ερχομό της κόρης μας, ο σύζυγός μου έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά…
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Από τότε που γέννησα (2 μισή μήνες ), έχω πολύ σοβαρό θέμα με τον σύζυγο μου. Έχουμε πολύ έντονους καβγάδες, γιατί υποτίθεται τα ξέρει όλα και στο τέλος τα κάνει όλα χάλια. Ένα πράγμα που παρατήρησα είναι πως, όταν είναι σπίτι, κάνει συνέχεια φασαρία, μιλάει πολύ δυνατά, χτυπάει πράγματα ή τραβάει καρέκλες «ξεχνώντας» ότι κοιμάται το παιδί με αποτέλεσμα να την ξυπνάει και μετά η μικρή έχει γκρίνια και αυτός γίνεται νευρικός και τσακωνόμαστε. Όταν του λέω να κάνει ησυχία, πάλι νευριάζει και τσακωνόμαστε. Τώρα που αρρώστησα με covid και το παιδί πήγε στην μαμά μου, εκείνος είναι σαν να μην υπάρχει μέσα στο σπίτι. Δεν ακούγεται καθόλου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά είναι αυτή. Γιατί υπάρχει τόση ένταση, φωνές και τσακωμοί; Γιατί είναι νευρικός με το παιδί και δεν μπορεί να την κρατήσει ούτε για 2 ώρες; Γιατί πάντα το παίζει θύμα σε κάθε τσακωμό μας και μετά τα ρίχνει όλα σε μένα; 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Συγχαρητήρια! Να σας ζήσει το μωρό σας! Ο πολύ πρόσφατος ερχομός του στη ζωή, ήδη σας γέμισε ερωτήματα για το πώς θα πάτε παρακάτω! Η γονεικότητα είναι ένας νέος ρόλος για εσάς. Μια απαιτητική, μη αναστρέψιμη συνθήκη!

Αυτόν τον νέο ρόλο έχετε να τον χαρείτε και να επιτρέψετε στους εαυτούς σας να τον πλάσετε έτσι ώστε να σας ταιριάζει! Κάθε οικογένεια έχει το δικαίωμα να δημιουργεί τον δικό της τρόπο λειτουργίας, σύμφωνα με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά!

Με τον σύντροφό σας λοιπόν έχετε να μιλήσετε πολύ ουσιαστικά ώστε να αξιοποιήσετε και τα δικά σας σημαντικά στοιχεία και τα δικά του και να συνθέσετε έναν δικό σας νέο τρόπο. Δε σας συμφέρει ο πόλεμος. Δεν επιλέξατε ο ένας τον άλλον για να χρεώνετε λάθη και αστοχίες. Σε κλίμα αγάπης και κατανόησης για την πολλή χαρά και την πολλή δυσκολία που έχει η φάση αυτήν την οποία διανύετε, αγκαλιαστείτε και ακούστε τρυφερά ο ένας τον άλλο.

Εάν αισθάνεστε ότι δυσκολεύεστε να βρείτε αυτόν τον τρόπο και έχετε μπλοκάρει, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό που εμπιστεύεστε ώστε να σας συνδράμει.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v