Τι θα χρειαστούμε
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 του φλιτζανιού καρότα τριμμένα
3/4 του φλιτζανιού σέλινο κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού
Περίπου 4 φλιτζάνια καθαρισμένες πατάτες σε κύβους
3 φλιτζάνια ζωμό κότας
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 έως 4 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση τσένταρ)
2 φλιτζάνια του τσαγιού πλήρες γάλα
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού τκρέμα γάλακτος
Προαιρετικά: ροδέλες κρεμμυδιού και φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Τσιγαρίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα.
Βήμα 2ο
Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τον βασιλικό και τον μαϊντανό μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τον κιμά και τον ζωμό και, αφού πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1- με 12 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).
Βήμα 3ο
Στο μεταξύ, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει, για 3 έως 5 λεπτά και το προσθέτουμε στη σούπα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 2 ακόμα λεπτά, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.
Βήμα 4ο
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 5ο
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο πιάτο ροδέλες κρεμμυδιού και πράσινα κρεμμυδάκια.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή από Taste Of Home