Τι θα χρειαστούμε
6 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε μικρούς κύβους
Τον χυμό από 3 μέτρια λάιμ
1/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Βάλτε το καρπούζι, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ.
Βήμα 2ο
Τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 3ο
Τοποθετούμε ένα λεπτό κόσκινο πάνω από ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε το πολτοποιημένο μείγμα. Ίσως χρειαστεί να το επαναλάβουμε τη διαδικασία μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου μικρά κομμάτια καρπουζιού στο τελικό μας μείγμα.
Βήμα 4ο
Τοποθετούμε το τελικό μας μείγμα σε ένα ρηχό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί.
Βήμα 5ο
Αφού παγώσει, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να «σπάσουμε» τα κομματάκια πάγου.
Βήμα 6ο
Σερβίρουμε τη γρανίτα σε μπολάκια ή ψηλά ποτήρια με με ξύσμα από λάιμ ή φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα.
Συνταγή από thespruceeats.com