Τι θα χρειαστείτε
- 3/4 φλιτζανιού (6 ουγγιές) νερό
- 230 γραμμάρια κουβερτούρα
- Παγάκια
- Κρέμα σαντιγί, για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά, ρίχνουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ.
Βήμα 2ο
Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και τοποθετούμε το μείγμα με την κουβερτούρα από πάνω. Χτυπάμε τη σοκολάτα μέχρι να πήξει, είτε χειροκίνητα με ένα σύρμα είτε με ηλεκτρικό μίξερ (αν χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ, θέλει προσοχή γιατί θα πήξει πιο γρήγορα).
Βήμα 3ο
Τέλος, βάζουμε το τελικό μείγμα σε μικρά μπολάκια ή βαζάκια και αφήνουμε τη μους μας να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε με σαντιγί.
Πηγή: food52.com