Eύκολη και πεντανόστιμη πάστα φλώρα από τα χεράκια σας

Eύκολη και πεντανόστιμη πάστα φλώρα από τα χεράκια σας

Ένα από τα πιο νόστιμα επιδόρπια που ταιριάζουν ιδιαίτερα με τον καφέ είναι η πάστα φλώρα. Ένα σκεπαστό, γεμάτο μαρμελάδα γλυκό που το όνομά του προέρχεται από το pasta frolla που σημαίνει«εύθρυπτη ζύμη». Στα ελληνικά, η λέξη frolla παρερμηνεύτηκε με τη λέξη flora, (άνθος δηλαδή!) και μας... έμεινε και το λέμε έτσι μέχρι σήμερα. 

Μπορεί να έχουμε την εντύπωση ότι η πάστα φλώρα είναι ένα μπελαλίδικο γλυκό, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ εύκολο. Απόδειξη; Αυτή η συνταγή!

Τι θα χρειαστείτε

  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαρμελάδα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, απλώνουμε λίγο παραπάνω από τη μισή ζύμη σε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψάκι. Βάζουμε λίγο νερό στα χέρια μας για να την απλώσουμε και να μην μας κολλήσει και προσθέτουμε την μαρμελάδα φράουλα.

Βήμα 2ο

Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη την κόβουμε και την πλάθουμε σε λεπτές λωρίδες-μπαστουνάκια, γιατί στο ψήσιμο θα «απλώσουν». Ξεκινάμε από τη μέση για να καλύψουμε την πάστα φλώρα και τα ακουμπάμε στην επιφάνεια της.

Βήμα 3ο

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Για να την ξεφορμάρουμε, περιμένουμε πρώτα να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: cookpad.com

v