Τι θα χρειαστούμε
Για τη σάλτσα
- 7 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη (1,4 κιλά)
- ⅓ του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο (50 γραμμάρια)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τα κεφτεδάκια
- 445 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 445 γραμμάρια κιμάς χοιρινός
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (115 γραμμάρια)
- ⅓ του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο (50 γραμμάρια)
- ¼ του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα (25 γραμμάρια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 αυγά
- 4 μπαστούνια τυρί μοτσαρέλα, κομμένα σε 4-5 ίσα κομμάτια το καθένα
- ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα.
Βήμα 2ο
Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες (εκτός από τη μοτσαρέλα!) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3ο
Παίρνουμε στα χέρια μας λίγο κιμά και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα (σε μέγεθος μπάλας του γκολφ). Τοποθετούμε ένα κομμάτι μοτσαρέλα στη μέση και πιέζουμε τον κιμά γύρω από το κομμάτι του τυριού, σκεπάζοντάς το. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο τον κιμά.
Βήμα 4ο
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι και τα καλύπτουμε με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 με 2,5 ώρες.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: asty.co