Τι θα χρειαστούμε
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 κιλά στήθος κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 1⁄2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
- Μισό λίτρο ζωμό κότας
- Λίγο αποξηραμένο θυμάρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι - πιπέρι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού baby σπανάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- Προαιρετικά, λίγο χωριάτικο λουκάνικο (για έξτρα γεύση)
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο. Τσιγαρίζουμε το στήθος κοτόπουλου, περίπου 6 λεπτά η κάθε μεριά μέχρι να ροδίσει, και το αφήνουμε (σε χαμηλή φωτιά) να ψηθεί στο ζουμί του περίπου 30 λεπτά - αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό.
Βήμα 2ο
Όταν βεβαιωθούμε ότι είναι καλά ψημένο, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το σπανάκι) και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4ο
Προσθέτουμε το σπανάκι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα, μέχρι να το ρύζι να πιει τα υγρά.
Τέλος, τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω το κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: food.com