Ρολό σοκολάτας, Χριστουγεννιάτικο και... αμαρτωλό

Ρολό σοκολάτας, Χριστουγεννιάτικο και... αμαρτωλό

Αυτά τα Χριστούγεννα δεν πειράζει να κάνετε μια γλυκιά...αμαρτία! Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο, σοκολατένιο ρολό και καταπλήξτε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Τι θα χρειαστείτε

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 κρόκους αυγών
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅓ φλιτζάνι μη ζαχαρούχο κακάο σε σκόνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 ασπράδια αυγών
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 1/2 φλιτζάνι κακάο και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη και σφιχτή κρέμα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο.

Βήμα 2ο

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ τους κρόκους των αυγών με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αναμειγνύουμε το 1/3 φλιτζανιού κακάο, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και το αλάτι. 

Βήμα 3ο

Σε μεγάλο γυάλινο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να κάνουν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε σταδιακά 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια να σχηματίσουν σκληρές κορυφές. «Διπλώνουμε» αμέσως το μείγμα των κρόκων στα ασπράδια και στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψάκι.

Βήμα 4ο

Ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο και πασπαλίζουμε μια καθαρή πετσέτα με ζάχαρη άχνη. Περνάμε με ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του ταψιού και γυρνάμε το ζεστό ρολό πάνω στην πετσέτα. Ξεκινώντας από τη μικρή άκρη του κέικ, το τυλίγουμε με την πετσέτα. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 5ο

Ξετυλίγουμε το κέικ και απλώνουμε πάνω του τη γέμιση και το τυλίγουμε. Τοποθετούμε το ρολό με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με ό,τι άλλο θέλουμε.

Πηγή: allrecipes.com

v