Τι θα χρειαστείτε
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml λάδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 4 αβγά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κιλό ροδάκινα
- 1 βανίλια
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και έπειτα το λάδι με το γιαούρτι. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Βήμα 2ο
Χρησιμοποιούμε ταψί 24 εκατοστών και στρώνουμε λαδόκολλα, ενώ από πάνω τη καστανή ζάχαρη. Αφού πρώτα πλύνουμε πολύ καλά τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε τέταρτα και το κάθε τέταρτο στη μέση. Τέλος, τα βάζουμε πάνω από τη ζάχαρη.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι πάνω στα ροδάκινα και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά και στη συνέχεια, αφήνουμε την ροδακινόπιτα στην άκρη. Μόλις κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: cookpad.com