Η καλύτερη συνταγή για τις γιορτές: Mπισκοτάνθρωποι με κακάο και τζίντζερ

Η καλύτερη συνταγή για τις γιορτές: Mπισκοτάνθρωποι με κακάο και τζίντζερ

Τα Χριστούγεννα, εκτός από δίπλες, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, μπορούμε να φτιάξουμε με τα παιδιά μας και υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Εάν, μάλιστα, είναι τραγανά, με τζίντζερ και μοιάζουν με χριστουγενιάτικα ανθρωπάκια, θα γίνουν ανάρπαστα και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις!

Τι χρειαζόμαστε

  • 3/4 του φλιτζανιού μαλακό βούτυρο
  • 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 2/3 του φλιτζανιού μελάσα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη πιπερόριζα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • Λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 
  • Χρωματιστή ζαχαρόπαστα για διακόσμηση

Τι πρέπει να κάνουμε 

Βήμα 1ο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη μελάσα και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2ο

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενώ ανακατεύουμε σε χαμηλή ένταση, ρίχνουμε σταδιακά στο αλεύρι το μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το φρέσκο τζίντζερ, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαύρο πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3ο

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε ζελατίνα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσουν.

Βήμα 4ο

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίξτε την με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε ανθρωπάκια με το ειδικό κουπάτ. 

Βήμα 5ο

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο στους 200 ° C μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά (9-10 λεπτά) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, τα διακοσμούμε με την χρωματιστή ζαχαρόπαστα φτιάχνοντας μάτια, κασκόλ ή σκουφάκια. 

Πηγή: delish.com

v