Τι χρειαζόμαστε
- 8 μεγάλα αυγά
- 500 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
- 16 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό ανάλατο (16 κομματάκια)
- Ζάχαρη άχνη και flakes σοκολάτας ή φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά, ώσπου το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 2ο
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το 1/3 των αυγών και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε ακόμη 1/3 και ανακτεύουμε. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου το μείγμα του κέικ να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3ο
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και λαδώνουμε κάτω και γύρω γύρω. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη μαρίζ. Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίχνουμε γύρω γύρω βραστό νερό ώς τη μέση του μικρού ταψιού. Ψήνουμε για 22-25 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει ελαφρώς το κέικ μας.
Βήμα 4ο
Βγάζουμε το μικρό ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα. Βγάζουμε το κέικ με τη βοήθεια της λαδόκολλας, το βαζουμε σε μια πιατέλα και μετά στο ψυγείο για λίγες ώρες, ώσπου να δέσει.
Βήμα 5ο
Πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη, γαρνίρουμε με flakes σοκολάτας ή φρούτα του δάσους και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!