Τι θα χρειαστούμε
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρυσταλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (ανάλατο)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 3 φλιζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
- Χρωματιστές τρούφες
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
Τι πρέπει να κάνουμε
Bήμα 1ο
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και μετά, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το baking powder, τη βανίλια και το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μίξερ τα κομματάκια σοκολάτα και ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Φροντίζουμε να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί θα απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Βήμα 3ο
Όταν ψηθούν τα μπισκότα μας λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και τα βουτάμε ένα-ένα από μια πλευρά. Πασπαλίζουμε με τις τρούφες και τα αφήνουμε 1-2 ώρες μεχρί να σταθεροποιηθεί το γλάσο!
Καλή επιτυχία!
Πηγή: illuna.com