Τι θα χρειαστείτε
600 γραμμάρια αμύγδαλο ψίχα, με τη φλούδα
300 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
300 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο
2 κρόκους αυγών
250 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
900 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι
2 κιλά ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
Τι πρέπει να κάνετε
Bήμα 1ο
Χτυπήστε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα.
Bήμα 2ο
Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν, το μπράντυ και την κανέλα. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτεί πολύ καλά.
Bήμα 3ο
Ρίξτε έπειτα τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
Bήμα 4ο
Πλάστε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε τους στους 180οC, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη.
Bήμα 5ο
Τους τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα σε στρώσεις, τη μία πάνω από την άλλη.
Πηγή: athensmagazine.gr