Τι θα χρειαστείτε
Για το κέικ
170 γραμμάρια αλεύρι για κέικ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού baking soda
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
Ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
80 γραμμάρια sour cream (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
80ml γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για το topping
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο (ανάλατο)
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
8-10 φέτες ανανά
15-20 maraschino κερασάκια
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο σε μια στρογγυλή και βαθιά φόρμα για κέικ και έπειτα ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη. Βάζουμε τις φέτες ανανά καθώς και τα κερασάκια πάνω από τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για να «κάτσουν» τα υλικά μας.
Βήμα 2ο
Σ' ένα σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο για 1 λεπτό περίπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη για άλλο 1. Στην συνέχεια, τα ασπράδια αυγών, τη sour cream και το εκχύλισμα βανίλιας. Έπειτα, το μείγμα με το αλεύρι. Σε χαμηλή τώρα ταχύτητα ρίχνουμε το γάλα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 3ο
Βγάζουμε το topping με ανανά απ' το ψυγείο και περιχύνουμε πάνω του το μείγμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 43-48 λεπτά. Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα και δούμε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα.
Βήμα 4ο
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε να περάσουν 20 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: sallysbakingaddiction.com