Τι θα χρειαστείτε
Για τα μπισκότα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
Για το παγωτό
Μπορείτε να επιλέξετε όποια γεύση προτιμάτε: 4 φλιτζάνια παγωτό βανίλια ή κακάο ή και να φτιάξετε το δικό σας παγωτό. Για τη γαρνιτούρα, θα χρειαστείτε και κομματάκια σοκολάτας.
Τι πρέπει να κάνετε
Bήμα 1ο
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σ' ένα διαφορετικό σκεύος αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, τη καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά μέχρι το μείγμα μας να πάρει κρεμώδη υφή.
Βήμα 2ο
Αναμειγνύουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 3ο
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ' ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφού πλάσουμε τα μπισκότα σε μικρό μέγεθος, τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε γύρω στα 15-17 λεπτά.
Βήμα 4ο
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά περίπου. Βάζουμε το παγωτό ανάμεσα σε δύο μπισκότα και τα πιέζουμε ελαφρά.
Βήμα 5ο
Τέλος, σ΄ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας και περνάμε τη γέμιση του παγωτού από πάνω τους έτσι ώστε να κολλήσουν.
Καλή όρεξη!
Πηγή: 12tomatoes.com