Τι χρειαζόμαστε
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια φρέσκο γάλα
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 φύλλα των 2 γραμμαρίων ζελατίνα
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα βραστό νερό
1 βανίλια
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 10
Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αποσύρουμε από το μάτι.
Βήμα 30
Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.
Βήμα 40
Ρίχνουμε την πανακότα σε μπολάκια ή σ' ένα μεγάλο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για το σιρόπι
Βήμα 10
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε χωρίς να την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα.
Βήμα 20
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με προσοχή το βραστό νερό ενώ ανακατεύουμε.
Βήμα 30
Ξαναβάζουμε την καραμέλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας την βανίλια και ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
Βήμα 40
Αφήνουμε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα το ρίχνουμε πάνω στην πανακότα.
Καλή επιτυχία!