Πώς να φτιάξετε το τελειότερο Semifreddo σοκολάτας, σε 3 απλά βήματα! 

Πώς να φτιάξετε το τελειότερο Semifreddo σοκολάτας, σε 3 απλά βήματα!

Το semifreddo σοκολάτας είναι ένα πολύ απολαυστικό γλυκό, το οποίο μπορείτε να έχετε στην κατάψυξή σας και να το απολαμβάνετε οικογενειακώς χωρίς... τύψεις. Έχει λίγες θερμίδες, αγνά υλικά και φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, ενώ μπορείτε να το συνδυάσετε με διάφορα υλικά της αρεσκείας σας και να το μεταμορφώσετε σε ένα εντυπωσιακό κέρασμα.

Τι θα χρειαστούμε

4 αβγά (χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους)

280 γραμμάρια τυρί κρέμα

150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

50 γραμμάρια κακάο, κοσκινισμένο

Τι πρέπει να κάνουμε 

Βήμα 1ο

Βάζουμε στο μίξερ (μόνο!) τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.  Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. 

Βήμα 2ο

Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, το κακάο και το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια σφιχτή κρέμα. 

Βήμα 3ο

Προσθέτουμε στην σφιχτή κρέμα την μαρέγκα (λίγη λίγη) και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Βήμα 4ο

Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10x30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Για το σερβίρισμα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εμπλουτίσετε τη συνταγή σερβίροντας το σεμιφρέντο με:

  • Βατόμουρα ή άλλα φρούτα που σας αρέσουν
  • Λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα
  • Ξηρούς καρπούς (όπως φιστίκια αιγίνης)
  • Κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σας

Ωστόσο, είναι απολαυστικότατο (και με λίγες θερμίδες) και σκέτο! 

Καλή επιτυχία!

 

 

v