Τι χρειαζόμαστε
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζάνι βούτυρο, ανάλατο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη λευκή γκρανουλέ
1/4 της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα (και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί στη ζύμη)
1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλυτζάνι κομματάκια σοκολάτας
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Πρώτα πρώτα, πρέπει να αποστειρώσουμε το αλεύρι (αφού η ζύμη μας δεν θα ψηθεί). Το απλώνουμε, λοιπόν, σ’ ένα ταψάκι και το αφήνουμε στον φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 7 λεπτά.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη μαύρη και τη γκρανουλέ ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ ώσπου το μείγμα μας να γίνει αφράτο (περίπου 3 λεπτά).
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4ο
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, ώσπου να έχουμε μια ωραία ζύμη.
Βήμα 5ο
Τέλος, ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και διπλώνουμε τη ζύμη με τη σπάτουλα, για να πάνε παντού, αλλά να φαίνονται κιόλας.
Για σοκολατένια ζύμη
Αντικαθιστούμε το 1/3 του φλυτζανιού αλεύρι με σκόνη κακάο, σε αντίστοιχη ποσότητα και το ανακατεύουμε με το αλεύρι πριν το προσθέσουμε στο μείγμα. Για γέμιση, χρησιμοποιούμε κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή κομματάκια αμυγδάλου.