Τι θα χρειαστούμε
2 κούπες ψιλοκομμένες φράουλες
2 κούπες πουρέ φράουλας (πολτοποιημένες)
3 και 1/8 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ¼ κούπα σάλτσα μήλου
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 20
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και την μαγειρική σόδα.
Βήμα 30
Ρίχνουμε το μίγμα φράουλας στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Προσοχή: δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα - πρέπει να υπάρχουν μικρά κομμάτια φράουλας!
Βήμα 4ο
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες 23 x 12 εκατοστά (ή μία μεγάλη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για περίπου 50 λεπτά.
Καλή επιτυχία!