Λαχταριστή τάρτα με το αρνί που περίσσεψε από το Πάσχα

Λαχταριστή τάρτα με το αρνί που περίσσεψε από το Πάσχα

Φέτος το Πασχαλινό τραπέζι θα είναι κάπως διαφορετικό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα είναι πλούσιο όπως κάθε χρόνο, που περισσεύει μια αρκετά ικανή ποσότητα αρνιού για 2 και 3 γεύματα. Για να μην τρώμε αρνί μέχρι να το βαρεθούμε, μπορούμε με τα περισσεύματα να κάνουμε μία υπέροχη τάρτα (ή και περισσότερες, αναλόγως την ποσότητα του κρεάτος) σαν κι αυτή, που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια και διατηρείται μια χαρά και στο ψυγείο.

Τι χρειαζόμαστε

1 φύλλο κουρού

500 γραμμάρια αρνί (ή κατσίκι) ξεψαχνισμένο

300 γραμμάρια φέτα τριμμένη

300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

Λίγο θυμάρι, φρέσκο ή ξερό

4 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 αυγό

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγα φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Λαδώνουμε ένα ταψί για τάρτα και στρώνουμε το φύλλο κουρού, να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Βήμα 2ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 3ο

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός απ’ τα ντοματίνια και τη γραβιέρα, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Βήμα 4ο

Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί, πάνω στο φύλλο που έχουμε στρώσει, και πασπαλίζουμε με θυμάρι και μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.

Βήμα 5ο

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στο κάτω ράφι, και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να ροδίσει η τάρτα μας.

Βήμα 6ο

Σερβίρουμε, αφού ρίξουμε από πάνω τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας για φρεσκάδα.

Καλή επιτυχία!

v