Τι θα χρειαστούμε
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
6 κούπες φουσκωτό ρύζι rice crisp (η δημητριακά ρυζιού)
1 πακέτο άσπρα marshmallows
Τι πρέπει να κάνουμε
Για το ρύζι:
Bράζουμε το ρύζι κανονικά, σαν να πρόκειται να το φάμε πιλάφι.
Tο στραγγίζουμε, το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο στους 80 βαθμούς για 2 ώρες μέχρι να γίνει ξερό (θα μοιάζει πάλι σαν άβραστο).
Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγο ρύζι σε μεταλλικό σουρωτήρι με χερούλι και το βυθίζουμε στο καυτό λάδι για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Το ρύζι θα φουσκώσει στη στιγμή.
Το τραβάμε από το τηγάνι και το αδειάζουμε σε δοχείο στρωμένο με χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσει το ρύζι.
Για τις ρυζογκοφρέτες:
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα marshmallows σε πολύ σιγανή φωτιά. Τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και αφού αρχίσει να παγώνει, κόβουμε σε τετράγωνα (ή στρογγυλά με ένα κουπάτ) κομμάτια.
Καλή επιτυχία!