Τυροπιτάκια κουρού, αφράτα και λαχταριστά

Τυροπιτάκια κουρού, αφράτα και λαχταριστά

Οι κάθε λογής πίτες – σφολιάτες, κουρού ή χωριάτικες – είναι ένα από τα αγαπημένα πρωινά μικρών και μεγάλων, στη δουλειά, τη βόλτα ή το σχολείο. Και είναι γεγονός ότι στη μικρή τους εκδοχή μπορούν να είναι ακόμη πιο λαχταριστές. Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάχνουμε τα πιτάκια μας στο σπίτι, με τα υλικά που αγαπάμε, για να τ’ απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας είτε ως πρωινό είτε ως ορεκτικό; Για αρχή, ξεκινήστε με κάτι απλό, αυτήν την πανεύκολη συνταγή και για γρήγορα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού που λατρεύουν τα παιδιά.

Τι χρειάζεστε

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

Για τη γέμιση

1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο

200 γραμμάρια φέτα τριμμένη

100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο

1 αυγό

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αλάτι

Για το ψήσιμο

1 κρόκο αυγού

Σουσάμι

Τι κάνετε

Για τη ζύμη

Σ’ ένα μπολ, ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Αφήνετε τη ζύμη κουρού στην άκρη να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση

Σ’ ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης (βούτυρο, φέτα, κεφαλοτύρι, αυγό, αλάτι, πιπέρι) μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Για το ψήσιμο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ’ ένα ταψί, απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Κόβετε ένα κομμάτι ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού, το πλάθετε σε μπάλα και το ανοίγετε σε σχήμα δίσκου.



Γεμίζετε το τυροπιτάκι με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση, κλείνετε σε μισοφέγγαρο πατώντας τις άκρες με ένα πηρούνι και, αφού σιγουρευτείτε ότι έχει κλείσει γερά, το τοποθετείτε στο ταψί.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει η ζύμη ή να γεμίσει το ταψί σας με ομοιόμορφα τυροπιτάκια.

Μ’ ένα πινέλο, αλείφετε τα τυροπιτάκια σας με τον κρόκο του αυγού κι ύστερα πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα τυροπιτάκια, αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε.

v