Ταραμοσαλάτα παραδοσιακή και πεντανόστιμη!

Ταραμοσαλάτα παραδοσιακή και πεντανόστιμη!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η αγαπημένη σε όλους ταραμοσαλάτα ξαναμπαίνει, επιτέλους, στο μενού μας! Είναι από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά και δεν νοείται νηστίσιμο ελληνικό τραπέζι χωρίς ταραμοσαλάτα.  Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι παραδοσιακή, νοστιμότατη και η καλύτερη αλοιφή για την λαγάνα σας (και όχι μόνο).

Δοκιμάστε την και… απολαύστε ελεύθερα!

Τι θα χρειαστούμε

Μισό κρεμμύδι

200 γραμμάρια ταραμά

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί το οποίο έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει

3 πατάτες βρασμένες και ζεστές

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι

Χυμός από 1 λεμόνι

2 φλυτζάνια σπορέλαιο

2 κουταλιά της σούπας νερό

Προαιρετικά1 κουταλιά της σούπας κάππαρη (ξεπλυμένη να έχει ξαρμυρίσει)
 

Τι πρέπει να κάνουμε

 Βήμα 1ο

Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, τις πατάτες, τον ταραμά και προαιρετικά την κάππαρη. Ανακατεύουμε καλά να πολτοποιηθούν.

 Βήμα 2ο

Προσθέτουμε στο μείγμα το λεμόνι, το ξίδι, λίγο λίγο το σπορέλαιο και τέλος το νερό. Χτυπάμε καλά και σερβίρουμε.

 Βήμα 3ο

Στολίζουμε με κάπαρη και λίγο λάδι.

Καλή επιτυχία!

 Πηγή: argiro.gr

v