Τι χρειάζεστε
3 – 4 μεγάλες πατάτες
2 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Προαιρετικά: ρίγανη, πάπρικα ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε μπαστουνάκια ή ροδέλες, όπως ακριβώς θα κάνατε για τις τηγανητές.
Βήμα 2ο
Τις στεγνώνετε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας ή με μία πετσέτα και τις βάζετε σ’ ένα βαθύ μπολ.
Βήμα 3ο
Ρίχνετε το λάδι, τη ρίγανη, το αλάτι (ή ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε) και τις ανακατεύετε καλά, ώστε τα καρυκεύματα και το λάδι να πάνε παντού.
Βήμα 4ο
Απλώνετε αντικολλητικό χαρτί σ’ ένα ταψί φούρνου και τοποθετείτε τις πατάτες προσπαθώντας να μην καλύπτει η μία την άλλη.
Βήμα 5ο
Βάζετε το ταψί στη μέση του (προθερμασμένου στους 180οC) φούρνου, στον αέρα και ψήνετε για περίπου 20’.
Βήμα 6ο
Τις αναποδογυρίζετε με προσοχή για να μη σπάσουν. Τις αφήνετε για άλλα 15-20’ στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!