Πώς να φτιάξετε την πιο ζουμερή κρεατόπιτα!

Πώς να φτιάξετε την πιο ζουμερή κρεατόπιτα!

Η κρεατόπιτα συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα υλικά των παιδιών: το κρέας και την... πίτα! Όταν μάλιστα τη συνδυάζουμε με τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, καρότα και μανιτάρια, η γεύση της απογειώνεται και μπορεί να μετατραπεί σ' ένα από τα αγαπημένα (και πανεύκολα) γεύματα της οικογένειας!

Είστε έτοιμοι να τη δοκιμάσετε; 

Τι χρειάζεστε

1 πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτες

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 καρότα ψιλοκομμένα σε κυβάκια

5 μεγάλα μανιτάρια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο

Μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

100 ml κρασί

1 αβγό

Αλατοπίπερο

1/2 λίτρο νερό

1 κύβο ζωμό κρέατος (Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε και δικό σας ζωμό κρέατος, δείτε εδώ)

 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τσιγαρίστε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα, σκόρδο, το σέλινο και τα μανιτάρια. Ξεπλύνετε καλά το κρέας και προσθέστε το. Μόλις πάρει χρώμα, σβήστε το με κρασί.
Έπειτα, ρίξτε μέσα τον ζωμό κρέατος και το νερό, αφήστε το να σιγοβράσει ώσπου το κρέας να έχει μαλακώσει τελείως.

Βήμα 2ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις.

Βήμα 3ο

Όταν ετοιμαστεί το κρέας, αν έχει περισσέψει πολύ ζουμάκι μπορείτε να το δέσετε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του καφέ κρύο νερό.

Βήμα 4ο

Στρώστε σ' ένα πυρέξ τα μισά φύλλα, λαδώνοντας ελαφρώς το κάθε ένα, βάλτε την γέμιση και από πάνω σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, με τον ίδιο τρόπο.  Αλείψτε με 1 χτυπημένο αβγό!

Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα από πάνω και το φαγητό σας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία. 



Σας φάνηκε... νόστιμο; Για περισσότερες συνταγές της Μαριαλένας, ακολουθήστε την στο Instagram & στο Facebook,@greekmamachef.

 

v