Κορμός πατάτας με τυρί και λαχανικά

Κορμός πατάτας με τυρί και λαχανικά

Ο πατατένιος κορμός είναι ένα φαγητό εύκολο, οικονομικό και πραγματικά πεντανόστιμο! Κάντε έκπληξη στα πιτσιρίκια σας μια Παρασκευή βράδυ για να συνοδεύσει την ταινία τους, σε ένα παιδικό πάρτι ή ακόμα και στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής και δείτε τους... παρευρισκόμενους  να γλύφουν και τα δάχτυλά του!

Καλή επιτυχία!

Τι χρειάζεστε

1 κιλό πατάτες

1 ποτήρι γάλα

 3 αβγά

 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο 

Βραστά λαχανικά της αρεσκείας σας (σπανάκι, καρότα, κρεμμύδια ή σέλερι)

Αλάτι και πιπέρι

Mαύρο Σουσάμι

 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2ο

Αφού κρυώσουν, τις τρίβετε στον τρίφτη (ή στο μίξερ) σε ένα μεγάλο μπολ. 

Βήμα 3ο

Προσθέτετε στο μπολ τα αβγά, το γάλα, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. 

Βήμα 4ο

Στρώνετε το μείγμα σε λαδόκολλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για περίπου 25 λεπτά, στον αέρα. 

Βήμα 4ο

Το βγάζετε από τον φούρνο, απλώνετε παντού τα ήδη βρασμένα λαχανικά, τυλίγετε σε ρολό, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε για 25 ακόμα λεπτά. 

 

v