Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο γιουβέτσι με μοσχάρι

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο γιουβέτσι με μοσχάρι

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων είναι το γιουβέτσι. Είναι παραδοσιακό και φέρνει στον νου γλυκιές παιδικές μας αναμνήσεις. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να το φτιάξετε και εσείς με αυτήν την τέλεια συνταγή.

Τι θα χρειαστείτε

750 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους (λαιμό)

 200 γραμμάρια κριθαράκι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 2 καρότα ψιλοκομμένα

2 δαφνόφυλλα

1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπαχάρι σε σκόνη

Αλάτι

50ml κόκκινο κρασί (μια γυροβολιά)

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

5 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το καρότο σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

Βήμα 2ο

Προσθέτετε το κρέας και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασάκι και μόλις εξατμιστεί, σε 1-2 λεπτά, προσθέτετε  1 1/2 ποτήρια νερό.

Βήμα 3ο

Χαμηλώνετε την ένταση, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτεί το κρέας. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βράζετε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.

Βήμα 4ο

Στη συνέχεια, το σουρώνετε και το ξεπλένετε. Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, προσθέτετε το κριθαράκι για να συνεχίσει τη βράση μέσα στο ζουμί από το κρέας, ενώ ψήνετε (ξεσκέπαστο) σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Βήμα 5ο

Τέλος, αλατοπιπερώνετε και βάζετε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε και σε 10 λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Σας φάνηκε... νόστιμο; Για περισσότερες συνταγές της Μαριαλένας, ακολουθήστε την στο Instagram & στο Facebook,@greekmamachef.

v