Τι θα χρειαστείτε
750 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους (λαιμό)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπαχάρι σε σκόνη
Αλάτι
50ml κόκκινο κρασί (μια γυροβολιά)
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το καρότο σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε το κρέας και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασάκι και μόλις εξατμιστεί, σε 1-2 λεπτά, προσθέτετε 1 1/2 ποτήρια νερό.
Βήμα 3ο
Χαμηλώνετε την ένταση, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτεί το κρέας. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βράζετε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.
Βήμα 4ο
Στη συνέχεια, το σουρώνετε και το ξεπλένετε. Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, προσθέτετε το κριθαράκι για να συνεχίσει τη βράση μέσα στο ζουμί από το κρέας, ενώ ψήνετε (ξεσκέπαστο) σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Βήμα 5ο
Τέλος, αλατοπιπερώνετε και βάζετε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε και σε 10 λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!