Τι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια παστεριωμένο γάλα
2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το γάλα, το ξινόγαλα και το αλάτι. Ζεσταίνετε το μείγμα στους 80 και το αφήνετε να κρυώσει ως τους 35 βαθμούς. Στην συνέχεια, σκεπάζετε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και την αφήνετε έτσι για 14-18 ώρες.
Βήμα 2ο
Αφού περάσει το κατάλληλο χρονικό διάστημα, απλώστε ένα τουλπάνι μέσα σε ένα σουρωτήρι και αδειάστε το μείγμα της κατσαρόλας, το οποίο πρέπει να μοιάζει στην όψη με γιαούρτι.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια σφίγγετε το ύφασμα με τέτοιον τρόπο ώστε το μείγμα να στραγγίσει από υγρά.
Βήμα 4ο
Αφού αφήσετε την κρέμα τυριού για 8 ώρες περίπου, είναι έτοιμη για να την σερβίρετε είτε με ψωμάκι, είτε να την χρησιμοποιήσετε ως συστατικό για κάποιο γλυκό.
Extra tip
Για ακόμα πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σας.