Φωτογραφία: akispetretzikis.com
Τι θα χρειαστείτε
250 γραμμάρια τριμμένους κουραμπιέδες
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
250 γραμμάρια γάλα
Ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
Λίγο κονιάκ
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βάζετε τους κουραμπιέδες στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βήμα 2ο
Σε μία λεκάνη χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Βήμα 30
Στο μίξερ με την σκόνη από κουραμπιέδες ρίχνετε σένα ένα τα αυγά, το πορτοκάλι, το κονιάκ το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αφράτο μείγμα της ζάχαρης με το βούτυρο, το γάλα και τέλος το αλεύρι.
Βήμα 40
Βουτυρώνετε μία μεγάλη φόρμα και ρίχνετε το μείγμα.
Βήμα 50
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , στον αέρα, για περίπου 60 λεπτά.
Καλή επιτυχία!