Tι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια κιμά
500 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
1/4 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
1 αβγό
3 σκελίδες σκόρδο
600 γραμμάρια κόκκινη σπιτική σάλτσα ντομάτας
2-3 δαφνόφυλλα
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ξερό η φρέσκο δυόσμο
(τα παραπάνω κατά βούληση)
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Αλεύρι για αλεύρωμα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το αβγό, το ελαιόλαδο και το κρασί. Μέσα σε αυτό, μουλιάζετε την ψίχα.
Βήμα 2ο
Σ' ένα άλλο πιο μεγάλο μπολ, βάζετε τον κιμά με όλα τα μπαχαρικά. Περνάτε τις σκελίδες σκόρδου από την ειδική πρέσα και τις προσθέτετε στον κιμά και έπειτα, βάζετε το μουλιασμένο ψωμάκι σας.
Βήμα 3ο
Ανακατεύετε καλά και πλάθετε σε σχήμα οβάλ τα σουτζουκάκια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από κάθε μεριά, σ' ένα τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο.
Βήμα 4ο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την σάλτσα ντομάτας και της προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. Βάζετε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν μέσα στην σάλτσα! Σερβίρετε με ρύζι, μακαρόνια η πουρέ!